Joulu oli ja meni. Tänäkin vuonna siitä selvittiin hengissä. Tämä joulu oli erittäin vähälahjainen suuntaan jos toiseenkiin. Itse en saanut käsityöaiheisia lahjoja,  mutta anopilta sain useissa blogeissa esiintyneen Arabian neulovat puput mukin. Kummilapsille en tänä vuonna tehnyt mitään itse, vaan luotin lelukaupan valikoimaan. Mummu sai aikaisemmin esittelemäni huopatossut ja kumppanin isoäidit ja oma mamma sai ommellut porsaat. Tässä vielä niistä muutama kuva.

2180167.jpg

2180174.jpg

Kankaat ostettu Eurokankaasta, kummatkin pellavaa. Ruskea oli punaista huomattavasti paksumpaa ja niiltä puuttuukin häntä, koska ohjeen mukainen häntä ei onnistunut. Kaikissa ruskeissa oli jotakin koristetta; aplikoitu sydän, virkattua pitsinauhaa (äidin varastoista) tai punainen rusetti. Ruudullisiin porsaisiin en enää lähtenyt koristeita sekoittamaan. Silmät on ommeltu laakapistoja mukaillen omalla tyylillä. Jokaiseen pakettiin meni yksi ruskea ja yksi punainen possu. Yhden possun tein vielä äipälle joulukoristeeksi. Taas totesin, ettei tuo ompelu ole oikeen mun juttu. Menee hermot ompelukoneen kanssa jossain vaiheessa, mutta olisi silti niin kiva oppia paremmin ompelemaan ja tekemään itselle vaatteita.

Anoppikokelaalle lähti lahjaksi kukkakimppu ja kaunis maljakko. Kukat tein viimeisimmän Novitan ohjeella Novitan huopasesta.

2180180.jpg

Ensimmäinen pettymys iski kun tajusin, ettei kukkasten varret pitäneet kukkia pystyssä. Yritin pujottaa rautalankaa kukan varteen saadakseni siihen jämäkkyyttä, mutta hyvin oli varsi huopunut, kun rautalankaa ei saanut millään pujotettua sisälle. Lopulta sidoin kukat tiukasti metallilangalla kukkien tyvestä ja kiedoin metallilangan päälle kultaista silkkinauhaa vielä koristeeksi. Kimpussa on muistaakseni 6 vaaleanpunaista ja 5 valkoista kukkaa. Koristeeksi ompelin jokaisen kukan keskustaan valkoisen helmen.

2180191.jpg