Aamulla ilmassa on se ihana kirpeys ja syksyn tuoksu josta tykkään..omenaa ja lehtien tuoksua ja aurinko koittaa vielä epätoivoisesti lämmittää. Siitä syksystä minä tykkään, mutta tämä jatkuva sade ahdistaa ja masentaa. Nytkin vettä sataa kaatamalla. Mistä sitä oikein riittää? Eikö se voisi jo loppua? Viimeiset pari viikkoa ovat menneet aika tiiviisti kotona, läppäriltä Gilmoren tyttöjä ja kutomista. Nyt mennään jo 5.kaudella. Oletteko koskaan muuten huomanneet kuinka ihania pipoja, huiveja, villapaitoja ja villatakkeja kyseisessä sarjassa vilisee? No minä olen..

Edellisestä jämälankaprojektista jäi vielä erikokoisia pieniä keriä lankaa, itsevärjättyä lankaa. En raskinut heittää niitä pois ja aloin kutoa pieniä villasukkia ystävän tulevalle vauvalle, serkun lapselle ja suloiselle kummitytölle. Taas yllätyin kuinka vähästä määrästä oikeasti saa sukat aikaiseksi. Tässä niitä on, ihanissa syksyn väreissä.

Ensin pienelle tulokkaalle. Tulokkaan oletetaan olevan tyttö, joten vähän punaista, mutta ei liian vaaleanpunaista. Perussukkaa, tämä on marttojen ohjeella. Alla olevien sukkien ohje löytyy jostakin vanhasta Novitan numerosta. Nuo alemmat kiemurtelevan vähän hassusti, mutta ovat oikeasti ihan normaalit sukat. Kauhean vaikea arvioida minkä kokoinen jalka tulokkaalla on. Toivottavasti ei tullut liian pieniä!

Omalla kummitytöllä ja serkun tytöllä on muutama viikko ikäeroa ja jalan kokokin on melkein sama, joten näistä sitten arvotaan kummat lähtee Ahvenanmaalle lämmittämään pikkuisen serkun tytön jalkoja ja mitkä matkaavat kummitytön jalkaan. Nämä ovat kaikki sopivia noin 80 senttisten neitien jalkaan.

Pieniä lapasiakin olisi tehnyt mieli tehdä, mutta kyseiset neidit ovat jo siinä iässä, että ympärillä oleva maailma kiinnostaa ja kaikkea pitää päästä kokeilemaan ja tutkimaan. Lapasessakin pitäisi olla jo peukalo, mutta mistä ohje 80 senttisen lapaseen? Novitan pienin lapasohje on 110 senttiselle. Hieman hankalaa soveltaa kokoa kun lähempänäkin asuva neiti asuu 60 kilometrin päässä. Onko teillä jotain hyvää lapasohjetta tämän kokoisille lapsille? Tai sitten täyttyy koittaa seuraavan kerran kun pikkuneidin näkee mittailla etutassua tarkemmin.