Tänään on luvassa paljon puutarha-asiaa..ajattelin näin varoituksena kertoa. Vappu on meillä sujunut rauhallisissa merkeissä ja iltapäivä on mennyt lähinnä tuossa pihalla touhutessa. Takapiha on sen verran suojainen ja aurinkoinen paikka, että siinä on tarjennut topissa touhuta ja nyt on tämän kesän ensimmäiset rusketusrajat hankittu.

Tämän päivän ohjelmassa oli taimien siirtäminen isompiin purkkeihin. Alkoivat jo hieman kärsimään pienissä purkeissaan. Samalla saivat taas vähän totutella tuohon ulkoilmaan. Sunnuntaina chilit kävivät jo haistelemassa kevätilmaa, sillä aikaa kun pesin ikkunoita. Samalla tuli kylvettyä kevätsipulit ja salaatit. En olekaan vielä ehtinyt esittelemään iskän tekemää salaattilaatikkoa. Hänhän lupasi jo talvella muuton jälkeen, että tekee minulle sitten istutuslaatikot pihalle. Katsottiin yhdessä mitat ja lopputulos on tässä.

Mielikuvitus oli rajana, kun tähän eri salaatteja ja niitä kevätsipuleita somittelin. Tärkeintä oli etten halua mitään suoria rivejä, vaan eri värisiä salaatteja hauskasti sikinsokin. Saa katsoa, miltä lopputulos näyttää.

Tuossa jo aiemmin, tuli laajennettua sivuaidan vieressä olevan ruusun alla olevaa kukkamaata ja istutin siihen puutarhamessuilta ostamani liljan sipulit. Toiveena olisi sellainen eri väristen liljojen meri. Ensimmäinen lilja on jo tullut pintaan. Kolme sipulia onnistuin kaivamaan vahingossa ylös, kun laitoin pikkunarsissit samaan maahan orvokkien tieltä. Ups! Tosiaan narsissit sai lähteä kukkalaatikoista ja vapun kunniaksi istutin orvokkeja tilalle. Ovat vielä kovin pieniä, mutta toivottavasti siitä vähän kasvavat.

On ollut hauska seurailla, mitä kaikkea pihalta oikein nousee kevään edetessä. Krookukset ovat kukkineet. Viime viikolla nurmikolla alkoi kukkimaan yksinäinen iso narsissi ja tällä viikolla on varmaanki tulppaanien vuoro. Kukkapenkkiä täytyy vielä seurailla, mitä kaikkea sieltä löytyy. 

Jotain pientä olen saanut kudottuakin. Lisää pieniä sukkia ja edelleen jämälangoista. Samaa linjaa jatketaan, kun lupasin ukon työkaverin vauvalle tehdä sukat ja lapaset. Vauva syntyi lähes kahdeksan viikkoa etuajassa, joten pikkuruisia saisivat sukat ja lapaset olla, mutta taisi tulla vähän kasvuvaraa.. Mutta niistä lisää toisella kertaa.