Ensimmäisen äippälomapäivän kunniaksi kävin eilen hakemassa vähän uutta ilmettä kampaamosta, kiitos vaan äipälle ja iskälle synttärilahjasta. Samalla poikkesin jälleen kerran lankamaailmasta hakemassa lisää sukkalankaa, tällä kertaa vanhemman kummitytön villasukkiin. Sukkalankamarkkinat jatkuvat edelleen Lankamaailmassa ja mukaan lähti tällä kertaa Gjestalin Silja-sukkalankaa, joka sisältää 80 % villaa ja 20 % nylonia. Siljasta löytyi jotenkin juuri sopivat vaaleanpunaisen ja lilan sävyt. Niitä neiti itsekin sukkiin toivoi. Plussana langassa oli vielä edullinen hinta, 1,50€ kerä.


Samalla ostin itselleni uudet puikot. Minulla on entuudestaan olemassa kahdet bambupuikot, mutta ovat sen verran isoa  kokoa, että harvoin niitä tulee käytettyä. Tuo nro 3 on nykyään se tavallisin puikko, jolla kudon. Nämä oli pakko saada! Vähän jo niitä testailin ja vielä täytyy harjoitella. Oma tiukka käsiala ja vähän karhea villalanka vaatii totuttelua. Mutta ne on vaan niin ihanat!


Osittaisena heräteostoksena lähti itselle vielä mukaan huivilangat. Tämäkin on itselle ihan uusi tuttavuus. Vyötteen mukaan lanka sisältää 50% villaa ja 50% soijaa. Ihanan silkkiseltä tuntuu, toivottavasti ei vaan kauheasti kutittele kaulan ympärillä. Nämä langat löytyivät kanssa ale-pöydästä ja hintaa huivilangoille tuli huimat 7,50 €..=) 

Oletteko muuten käyneet pitkään aikaan Hemtex:ssä? Käväisin bussia odotellessa nopeasti kurkkaamassa ja yllätyin kuinka paljon sinnekin on tullut käsityöjuttuja. Puisia puikkoja, lankoja, joitakin käsityöohjeita ja taisi siellä olla jotain valmiita käsityöpakkauksia. Nykyään tuntuu käsityöjuttuja löytyvän, mitä ihmeellisemmistä paikoista. Mutta nyt lähden kuluttamaan tätä toista äippälomapäivää uima-altaaseen, niin kauan kun vielä sekin huvi on sallittu.