Muistatteko, kun vuosi sitten tuunailin vanhaa vintiltä löytynyttä pinnasänkyä. Tästä lähdettiin liikkeelle.

 

ja tämä oli lopputulos.
 

Lopultakin pinnasänky on kannettu kotiin asti vanhempieni autotallin vintiltä, jossa se on ollut säilössä odottamassa uutta asukasta. Toistaiseksi pinnasänky on vielä olohuoneen nurkassa, että tuodaan uusi tulokas kotiin. 


Äitiyslomalla olen ommellut pinnasänkyyn patjan ja pinnasuojuksen. Vanhassa sängyssä on mahdollisuus säätää sängyn pituutta ja aluksi pidämmekin sen niin pienenä kuin mahdollista, eli pituutta sängyllä on 80 cm ja leveyttä n. 52 cm. Valmispatjaa tuohon ei ollut mahdollista edes saada noilla mitoilla. Täytyy sitten katsoa, kun tulee ajankohtaiseksi sängyn pidentäminen. Leikkasin itse patjan vanhasta, ylimääräisestä petaristamme ja patjan ihana koirakangas on Eurokankaasta. Pussi on kiinni toisesta päästä tarranauhan avulla, eli sen pystyy irrottamaan ja pesemään.


Tällä hetkellä pinnasängyn pohjalla on äitiyspakkauksen laatikko, tämän päällä äitiyspakkauksen patja ja itse tekemäni patja ylimpänä. Saatiin tällä korotettua mukavasti pohjaa, eikä tarvitse kurotella vauvaa niin syvältä. Ihastuimme tuohon patjan kankaaseen, joten tein pinnasängyn suojan samaisesta kankaasta. Kankaiden välissä on muistaakseni toiseksi paksuinta vanulevyä pehmentämässä. Suojus on kiinnitetty puuvillanauhalla pinnoihin sekä ylä- että alareunasta. Täytyy miettiä katkaisenko pinnasuojan kahtia siinä vaiheessa, kun pinnasänkyä täytyy pidentää. 


Pinnasänky on mielestäni ihana ja varmasti toista samanlaista ei löydy. Toivottavasti sängyn asukas päättäisi lopultakin tulla ulos, jotta sängyn saisi siirtää makuuhuoneen puolelle.