"Äidin kasvimaalla
raparperin alla
sammakolla koti oli kultainen.
Vilpas lehtikatto
alla multamatto
hirsiseinä vihreä ja punainen."
Nyt se aika on täällä, meinaa raparperiaika. Kyllä sitä onkin odotettu. Ensimmäisistä raparpereista piti tehdä ehkä maailman parasta raparperipiirakkaa. Seuraavana listalla on raparperikaurapaistos ja sitten nämä raparperiherkut onkin tältä vuodelta nautittu..=) Tätä piirakkaa ei kannata tehdä, jos on vieraita tulossa ja haluaa tarjota jotain fiinihköä. Piirakka näyttää näin hyvältä, mutta tuosta ei ehjää palaa saa leikattua millään, vaan lautasella on epämääräinen kasa. Mutta ulkonäkö ei haittaa, koska piirakka on niin hyvää, että haluaa lopulta vielä nuolla lautasenkin (niin minä tein syötyäni ensimmäisen piirakkapalan..;).
Raparperipiirakka
150 g margariinia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelimassaa
2-3 rkl vettä
500 g raparperia
1 muna
1 keltuainen
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
Nypi margariini, jauhot ja mantelimassa. Lisää tarvittaessa 2-3 rkl vettä. Painele taikina voideltuun vuokaan. Kuori ja viipaloi raparperi. Vatkaa kananmuna, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja raparperit munasokerivaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakka 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kommentit