IMG_4101-normal.jpg

Meillä ei pahemmin pääsiäiskoristeita levitellä. Vaikka pikkuneiti antaakin pääasiallisesti pöydillä olevien esineiden olla melko hyvin rauhassa, veikkaisin tipujen tai pupujen olevan liian suuri houkutus. Ja kun neiti ei ole missään päiväkodissa tai perhepäivähoitajalla hoidossa, niin kotiin ei ole vielä tullut neidin itse tekemiäkään koristeita. Eräässä blogissa kuitenkin törmäsin leikkisiin rairuohopupuihin ja näiden tekoa oli pakko kokeilla. Linkki blogiin tässä.

IMG_4099-normal.jpg

Yksinkertaisuudessaan pese maitotölkki kunnolla ja anna kuivua. Leikkaa tölkistä pupu ja maalaa purkki kauttaaltaan valkoisella askartelumaalilla, jossa on muutama tippa tiskiainetta. Tämä ilmeisesti parantaa maalin pysyvyyttä maitotölkissä. Kun maali on kuivunut, ota esille decoupe-lakka ja haluamasi lautasliina. Erottele kuviokerros lautasliinasta erikseen. Vedä ohut kerros lakkaa ja liimaa lautasliina kiinni tölkkiin. Päälle muutama kerros lakkaa. Tee pupulle kasvot ja kylvä rairuoho. Minusta näistä tuli aikas hauskasia.

IMG_4104-normal.jpg

Keskimmäinen pupuista jäi meille ja nämä kaksi muuta lähti meidän ihanille hoitotädeille pääsiäisyllätykseksi, eli mummulle ja mammille.