IMG_0871.jpg

Olen löytänyt takuuvarman suklaamuffinssi ohjeen, jossa maku ja koostumus ovat tasapainossa. Tykkään, että muffinssi on kostea ja raskas. Kuivat höhhömuffinssit eivät ole minua varten. Olen varmaan ohjeen jo aikaisemminkin täällä jakanut, mutta alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tällä kertaa lähdin vähän tuunailemaan ohjetta ja nämäkin olivat herkullisia ja ihanan pähkinäisiä.

Hasselpähkinäsuklaamuffinssit
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata tai nougat suklaata

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksia. Sulata voi ja sekoita voi, kermaviili ja kahvi keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovaisesti. Lopuksi lisää sulatettu suklaa. Annostele muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20-25 min. 

IMG_0870.jpg

Ensimmäiseen versioon laitoin tosiaan tummaa suklaata ja hasselpähkinärouhetta, mutta jatkoin tuunailua ja korvasin tumman suklaan nougat suklaalla ja nam! Muffinssit olivat ihanan pähkinäisiä ja meheviä. Kokeilin tehdä näihin myös kuorrutteen, johon laitoin maustamatonta tuorejuustoa, voita, tomusokeria ja sulatettua nougat suklaata ja se oli herkkua. Kannattaa kokeilla.