IMG_8391_2.jpg

Ihanaa, viime viikko nautittiin hellekeleistä ja me otettiin Hippulan kanssa lämpimistä päivistä kaikki irti. Neiti halusi joka päivä päälleen kesämekon ja me uitiin ja touhuttiin ulkona aamusta iltaan. Viime kesänä ompelemani keltainen trikoomekko osoittautui sopivaksi vasta tänä kesänä ja päätin ommella kyseisestä mekosta uuden version.

IMG_8389.jpg

Mallina siis Racerback dress, johon ohje löytyy netistä. Kooksi valitsin edelleen 3-4 vuotta ja tällä tuli meidän pitkälle ja hoikalle neidille juuri sopivan kokoinen mekko. Tuo ihana punavalkoraidallinen kangas on Marimekon trikoota ja ostettu Helsingistä Marimekon tehtaanmyymälästä liki kymmenen vuotta sitten. 

IMG_8399_2.jpg

Kymmenen aikoihin aloitin kankaan leikkaamisen ja puoli yhdeltä mekko oli valmis. Minun mittapuulla harvinaisen nopeasti valmistunut mekko. Ja se on liki täydellinen. Ohjeesta poiketen, tein kaula-aukon ja kädensuiden kanttaukset suljettuina, jolloin minun mielestä tulee ohuemmat saumat. Kankaan raitojenkin kohdistus onnistui tällaiselta ensikertalaiselta täydellisesti!

IMG_8390_2.jpg

Paras kehu omasta työstä on se, että neiti suostuu äidin tekemiä mekkoja käyttämään, mutta aika hyvältä sekin tuntui, että minulta kysyttiin, mistä tämä mekko on ostettu.. :) Saattaapi olla, että näitä mekkoja tulee tehtyä vielä lisää, koska olen löytänyt täydellisen mallin ihanaan kesämekkoon!