IMG_0239.jpg

Minulle yksi tärkein jouluntekijä on joulukuusi. Meillä on kotona alettu tuomaan joulukuusta aikaisemmin ja aikaisemmin sisälle ja kuusi pidetään olohuoneessa pitkälle tammikuuhun. Omaan kotiin joulukuusi on otettu vähän harvakseltaan, koska meillä joulut ovat kuluneet kyläpaikasta toiseen reissatessa. Aina välillä isäni on meille kuusen kiikuttanut, mutta viimekin vuonna kuusen virkaa hoiti pieni sypressi. 

IMG_0238_2.jpg

Tänään odotus alkoi jo aamusta, kun meillä odotettiin pappaa ja kuusta kuin kuuta nousevaa. Aikaisesta aamuherätyksestä johtuen, ehdin pesemään ikkunat kuusen takaa ja silittämään kuusimaton odotellessa. Mutta nyt meillä on kuusi. Lapset olivat onnessaan koristellessaan kuusta, jopa tuo 1,5 vuotias jäpikkä laitteli palloja innolla kuuseen.

IMG_0243.jpg

Kuusen koristeet ovat sekoitus itsetehtyä, lahjaksi saatua ja perittyä. Joulukuusen kynttilät ovat kulkeutuneet mukanani kotoa ja kuusesta löytyy kummilasten tekemiä koristeita ja isoisomammalta saamiani joulukoristeita. Kaikki suloisessa sekamelskassa. Tänä vuonna päätin jättää kuusennauhat pois kokonaan ja annetaan muiden koristeiden loistaa.

IMG_0245.jpg

Kuusen loisteeseen on ihana istua aattoiltana, kun kaikki stressi, jännitys, odotus ja härdelli on tauonnut ja muksut nukahtaneet. Joululahjakirjasta ei taida kannattaa haaveilla, mutta taidan vielä löytää jostain raoan ja käyn kirjastossa hakemassa vähän hömppää aattoillaksi, koska suklaata paketista löytyy ihan varmasti - itse sen meinaan sinne paketoida! Millaisia teidän kuuset ovat?