Hyi, mikä pimeys ulkona on, vaikka kello on vasta puoli kolme. Ja myrskytuuli alkaa ainakin täällä jo ujeltamaan nurkissa. Haluan tuoda tähän synkkään päivään vähän valoa. Eli tässä joulukalenterin neljäs luukku.

IMG_0034.jpg

Olen haaveillut jo kauan tuollaisista paperinarukoristevaloista. Pojun huoneen sistusta miettiessäni, päätin sinne valot lopultakin hankkia, koska typynkin huoneessa on ollut tähtivalosarja jo viime joulusta asti. Käsityöihmisenä sain kuitenkin päähäni kokeilla pallojen tekoa itse. Helppoa hommaa, mutta silti nämä taisivat olla harjoitusversiot ja teen uusia palloja lisää, kunhan vaan ehdin.

IMG_0040.jpg

Palloja varten tarvitse pieniä ilmapalloja (vesi-ilmapalloja), paperinarua tai muuta narua (itse käytin näissä puuvillalankaa ja virkkauslankaa), kelmua tai maalarinteippiä pallojen muotoiluun ja liimaa. Pallojen valmistus tosiaan on helppoa. Puhallat ilmapallot, mutta älä täytä palloja liian täyteen. Muotoile tarvittaessa kelmun tai maalarinteipin avulla. Kieputa valitsemaasi narua pallon ympärille haluamasi määrä. Jätä johonkin kohtaan hieman isompi reikä, että saat ilmapallon poistettua pallon kuivuttua. Kun narua on riittävästi pallon ympärillä, kastele pallo kauttaaltaan vesi-liimaseoksessa. Vesi-liimaseos tehdään 3:1 suhteella eli 3 osaa vettä ja 1 osa liimaa. Narun voi kastella liimaseoksessa samalla, kun sitä kieputtaa ilmapallon ympärille, mutta minusta se on aika sottaista puuhaa ja ainakin näillä materiaalivalinnoilla homma onnistui hyvin näinkin. Lopuksi ripustetaan pallo kuivumaan esim. pyykkinarulle. Itse jätin ilmapallon suun pallon ulkopuolelle ja sain valmiin pallon siitä näppärästi kuivumaan.

IMG_0041.jpg

Kun pallot ovat kuivuneet, puhkaise ilmapallo ja ujuta tyhjentynyt ilmapallo ja mahdolliset kelmu tai maalarinteippi ulos pallosta. Sen jälkeen sovittelemaan palloja valosarjaan tai haluamaasi paikkaan. Äitini asetteli palloja tekemälleen betonivadille ja ne olivat ilman valojakin kauniita.