IMG_7929.jpg

Olen koittanut alusta asti ottaa lapsia mukaan leipomaan ja olen antanut heidän maistella raaka-aineita, jotta uskaltaisivat maistaa erilaisia juttua. Yhden kanssa homma jotenkin vielä toimi, mutta nyt huomaan oma pinnani kiristyvän, kun pitäisi leipoa kahden pienen kanssa. Voi sitä hermojen kiristystä ja sotkua, jota meidän touhuista normaalisti syntyy. Olen kuitenkin yrittänyt löysätä vähän ja mitä sitten jos jauhot pöllyävät ja kaikki ei ole aina ihan niin just. 

Edellissunnuntaina aurinko paistoi ja pikkuveljen päikkäreiden aikana leivottiin Hippulan kanssa helppoja kaurakeksejä. Neiti sai itse mitata muut ainekset, äidin vastuulle jäi ainoastaan rasvan sulattaminen. Neiti sai itse vielä laittaa lusikan kanssa taikinan pellille ja näin hienoja niistä tuli. Päikkäreiden jälkeen pakattiin eväät reppuun ja lähdettiin mummulaan metsän kautta. Pysähdyttiin lähipellolle laskemaan pulkalla ja syömään eväitä. 

Ja sotkut imuroitiin pöydän alta vasta seuraavana päivänä..