IMG_8363.jpg

Olen täällä blogissa jo monta kertaa mainostanut, että minun isä on taitava nikkaroimaan kaikenlaista. Joulun alla pohdin lahjaa Hippulalle ja sain ensin idean ostaa vanha nukkekoti ja tuunata se mieleiseksi. Sitten aloin pohtimaan, että ei kai nukketalon rakentaminen voi olla niin hankalaa ja netistä löysin vielä ohjeet ja valmiit mitat. (täältä)

IMG_8368.jpg

Isä oli nopeasti valjastettu mukaan hommaan ja hänen autotallin vintiltä löytyi vielä sopivat palat vaneriakin, joten tarvikkeita ei tarvinnut erikseen ostaa. Isä sahasi osat valmiiksi ja minä maalasin seinät kotoa löytyvillä Tikkurilan sisämaaleilla. Nukkekoti itsessään on ulkoa maalattu samalla maalilla kuin meidän talo.. =) Tapetteina toimivat kuviopaperit. Lattia on puukuvioista dc-fix:ä.

IMG_8364.jpg

Nukkekodin kokoamisessa oli omat haasteensa ja tulipa saatua yksi naulapyssyn naulakin aika kipeästi peukaloon. Lopulta talo oli kasassa ja se on upea. Kyllä oli neidin ilme näkemisen arvoinen, kun paketti kannettiin jouluaattona sisälle. Toki nukkekodissa pitää olla asukkaita ja sujuvasti joulupaketeista löytyi Sylvanie families hahmoja ja huonekaluja.

IMG_8380.jpg

Tässä talossa asuukin suklaapupujen perhe. Nimpparilahjaksi Hippula sai vielä lisäkalusteina pari sänkyä ja lastenhuoneen kalusteita. Vähän askeettinenhan tuo talo vielä on. 

IMG_8365.jpg

Pääsiäisenä sain kuitenkin ensimmäisen maton lopultakin virkattua taloon. Lankana pussin pohjalta löytynyt jämälanka ja mallina muunneltu Lankavan Juhannusruusu. 

IMG_8369.jpg

IMG_8371.jpg

Olen Pinterestissä kerännyt kansiollisen ohjeita nukkekodin kalusteisiin, mutta jostain vielä kun saisi taiottua vähän aikaa. Pikku hiljaa huoneet alkavat täyttyä ja huoneet saavat lisää mattoja.

IMG_8382.jpg