IMG_8028.jpg

Hippula on talon rakennusvaiheesta asti puhunut leikkimökin rakentamisesta ja meille oli ihan selvää, että jonkinlainen leikkimökki meidän pihalle jossain vaiheessa nousee. Suunnittelu alkoi jo viime kesänä ja pitkälti suunnittelua ohjasi meidän keittiön ikkuna, joka aikanaan vaihdettiin ja "viallinen" lasi jäi meille. Etsin netistä inspiraatiota ja pikku hiljaa mielessä alkoi muotoutua yksilappeinen mökki, jonka pitkä sivu on ns. pihalle päin ja kyseisellä pitkällä sivulla on iso ikkuna ja ovi. Ei siis ihan perinteistä mökkiä ollut suunnitteilla ja hieman pääarkkitehtina ollut isäni pyöritteli silmiä. Piirustukset valmistuivat loppukesästä ja vielä ennen talven tuloa pappa ehti valamaan mökin perustukset.

IMG_8054.jpg

Luovutettiin keväällä meidän autotallia rakennuspaikaksi ja pappa kokosi leikkimökin seinäelementit siellä. Kuten kuvista näkyy, elementit on kannettu paikalleen, mutta kylmä taitaa edelleen olla, kun pojullakin on toppahaalari päällä. Paljon pystyttiin mökin rakennuksessa hyödyntämään jämämateriaaleja tai kierrätysmateriaaleja isäni varastoista. 

Pahaksi onneksi tuo kuvassakin näkyvä pienempi pukki petti isäni alta ja mitättömältä näyttänyt horjahdus aiheutti lopulta säärimurtuman ja meidän rakennusmestari oli monta viikkoa pitkän kipsihylsyn kanssa. Tehtiin mitä pystyttiin, mutta hitaasti tuo mökki valmistui, kun rakennusaikaa oli ainoastaan viikonloppuisin.

IMG_8577.jpg

Mökki on maalattu samaan sävyyn kuin itse talokin ja se on kerrassaan hurmaava. Kioskileikit ovat meillä suosittuja ja saatiinkin tuohon toiseen päätyyn avattava ikkuna kioskin luukuksi. Leikkimökin vierelle rakensi jämäpuista hiekkalaatikon. 

IMG_9590.jpg

Toivoin, että leikkimökki olisi valoisa ja sitä se todella on. Isosta ikkunasta tulee valoa ja ilta-aurinko paistaa pitkään leikkimökkiin. Sisältä maalasin kolme seinää valkoiseksi ja yhdelle seinälle tehosteena tumman harmaalla. Kaikki taas talon sisämaalauksesta jääneitä maaleja. Seinälle tein hyllyt puisista hedelmälaatikoista, joita sain vanhalta työpaikaltani. Laatikoiden taustat maalasin iloisilla väreillä. 

IMG_9187.jpg

Äitini luovutti vanhan perintökaappinsa leikkimökkiin ja kaappivanhus sai lilan kalkkimaalikerroksen päällensä. 

IMG_9194_2.jpg

IMG_9600.jpg

Kaapissa säilytetään kioskin astiastoja sekä tietenki vaihtorahapurkkia. Lisäksi löysin mökkiin paikalliselta facebook-kirppikseltä ilmaiseksi Ikean Lack-pöydän, joka on lapsille juuri sopivan korkuinen touhuamispöytä. Lisäksi viime kesänä paikalliselta blogikirppikseltä löytynyt kärpässienijakkara löysi tienstä mökkiin. Erään mattokaupan konkurssimyynnistä löytyi pirteä turkoosi räsymatto muutamalla eurolla.

IMG_9602.jpg

Seinälle halusin pirteän viirinauhan ja tilkkulaatikon aarteista syntyi nopsaan kaunis viirinauha ja muksut saivat askarrella Ikeasta ostettuihin valokuvakehyksiin muutaman taulun. Leikkimökki on mielestäni onnistunut sekamelska suloisia värejä. Ikkunaan en meinannut aluksi laittaa verhoja laisinkaan, mutta neiti topakasti ilmoitti, että verhot on oltavat. Jotenkin mökin henkeen sopi pitsiverhot ja onneksi mummun laatikoista löytyi vanhat sopivat pitsiverhot, jotka pujotin varastosta löytyvään pyörölistaan. Listan kiinnitin ruuvikoukulla ikkunaan.

IMG_9592.jpg

IMG_9590.jpg

Kahvilaleikkejä varten on kevään aikana valmistunut erilaisia donitseja, muffinsseja, jätskipuikkoja ja jäätelötuutteja. Samalla olen saanut tuhottua mukavasti jämälankoja pois. Kyllä niillä on saatu kivat leikit aikaiseksi.

IMG_9595.jpg

IMG_9605.jpg

Täytyy kyllä sanoa, että olen niin tyytyväinen tähän mökkiin ja siitä tuli jopa kauniimpi kuin osasin kuvitellakaan. Ei olla paljoa puistoissa käyty tänä kesänä vaan leikit ovat maistuneet omassa pihassa ja samalla me aikuiset ollaan saatu istuttaa, ajaa nurmikkoa, poimia mustikoita, maalata ja rakentaa terassia ihan rauhassa.