Vuosi on jo vaihtunut, mutta ehkä vielä ehtii palaamaan syksyn odotetuimpiin juhliin, joita tutusti vietettiin marraskuun alussa. Ai mitä No tietysti Hippulan 5-vuotis kemuja. Neiti oli jo hyvissä ajoin (varmaan heti 4-v kemujen jälkeen) ilmoittanut, että tämän vuoden synttäreitä vietetään pöllö-teemalla. 

IMG_20171019_201649.jpg

Idea kutsukortteihin löytyi Pinterestin syövereistä ja niistä tuli vallan söpöjä. Juhlat vietettiin kahdessa erässä, mutta yhden viikonlopun aikana, joten säpinää riitti. Lauantaina kutsuttiin ensin neidin kavereita juhlimaan. Periaatteena meillä on ollut, että vieraita on yhtä monta kuin ikävuosia. Tänä vuonna jännitystä lisäsi tuoreet päiväkotikaverit, mutta kiva sekoitus kavereita saatiin aikaiseksi. Ohjelmassa meillä oli kadonneiden pöllöjen metsästystä. Pöllöjen löydettyä tuli juhlijoiden löytää oikeat vastaukset viiteen pöllöaiheiseen kysymykseen. Oikeiden vastausten löydyttyä, meidän joulutonttupöllö luovutti juhlijoille aarrekartan, joka paljasti vaativan temppuradan, jonka kaikkien juhlijoiden tuli läpäistä.

IMG_20171101_163230.jpg

Temppuradan päässä odotti kadonneet pillimehut ja jokaiselle juhlijalle oma vessapaperista askarreltu pöllö. Pöllön sisällä oli hamahelmillä koristeltu pinni, pieni leimasin ja pöllötarroja. Aarteenmetsästyksen jälkeen oli aika päästää juhlijat herkuttelemaan. Lastenjuhlien tarjottavissa mentiin sieltä, missä aita oli matalin. Varasin juhlijoille tosiaan pillimehut, sipsiä, popcornia ja karkkia. Kakku oli tehty kaupan pakastealtaasta löydetyistä minidonitseista, jotka osoittautuivat erittäin herkullisiksi. Ja kakku oli oikea hitti lasten keskuudessa.

IMG_9672.jpg

Herkuttelun jälkeen oli aika avata lahjoja. Lahjat avattiin päivänsankarin toiveesta pullonpyörityksen avulla. Lahjan avaamisen jälkeen, jokainen juhlija sai valita itselleen My little pony tatuoinnin (ei löytynyt pöllötatuointeja). Hetken tytöt leikkivät keskenään, mutta ennen kotiinlähtöä oli vielä aika laittaa pöllöä oksalle silmät sidottuina. Palkinnoksi onnistuneesta suorituksesta, jokainen sai vielä muumitikkarin kotiin viemiseksi. Juhlat olivat todella onnistuneet ja pienellä vaivalla ja pienellä rahalla saatiin mukavat juhlat aikaiseksi, jossa riitti ohjelmaa pienille juhlijoille.

IMG_9621_2.jpg

Seuraavana päivänä jatkettiin sukulaisten kanssa juhlimista. Teeman mukaisesti tarjolla oli pöllökakkua ja sen lisäksi suklaisia minikuppikakkuja kahvikuorrutteella, pitsaa ja tomaattibruchettaa. Sekä lapsille oma herkkupöytä, joka todettiin täydelliseksi hitiksi jo kesäisillä synttäreillä.

IMG_9764.jpg

IMG_9765.jpg

IMG_9767.jpg

Synttäritohinoiden ja joulun jälkeen huokaisen taas helpotuksesta, että meillä nämä juhlat osuvat aika mukavasti lähes puolen vuoden välein, joten ehtii hetken keräämään voimia ja uusia ideoita ennen seuraavia juhlia. Ensi kesänä onkin kivaa suunnitella pojun 4-v juhlia, kun meillä on terassi, johon voi juhlat levittää ja ilmojen salliessa lapsillekin riittää touhua leikkimökissä ja hiekkalaatikolla.