IMG_20180317_160047.jpg

Nappasin syksyllä Tampereen kässämessuilta Verson puodin osastolta mukaani hämähäkkikangasta (joustocollege), josta oli tarkoitus tehdä pojulle housut. Poju tuntuu tällä hetkellä venyvän pituutta silmissä ja kärsii jatkuvasta housupulasta. Kaipailin kokeiluun uutta housukaavaa ja sattumalta kirjastoautossa silmiin osui jokin loppuvuoden tai alkuvuoden Suuri Käsityölehti, jossa oli Papun kaavoja. 

IMG_20180317_160053.jpg

Pääsin ompelussa jo hyvään vauhtiin, mutta sitten alkoi takkuamaan lahkeensuiden kanssa, kun ensin leikkaamani ja ompelemani lahkeensuukaitale oli liian leveä ja raskas. Housut hautautuivat sen myötä ompelujumin jalkoihin. Lopulta nappasin itseäni niskasta kiinni, kun housupula saavutti kriittisen asteen ja surautin housut valmiiksi todetakseni näistä tulleen liki täydelliset. 

Kaava istuu tuolle hoikkeliinille just eikä melkeen ja housut on mukavan istuvat olematta kuitenkaan ihan makkarankuoretkaan. Tykkään tykkään tykkään ja niin tuntuu tykkäävän poju itsekin. Hämishousut ovat sen verran usein valikoituneet hoitoonkin jalkaan. Onneksi tuli piirrettyä seuraavakin koko jo odottamaan.

IMG_20180317_160106.jpg